Juno Selection Fund

Juno Selection Fund: 2e kwartaal 2015

Juno Selection Fund behaalt opnieuw prima resultaat over eerste halfjaar

Het Juno Selection Fund, dat is gespecialiseerd in beleggingen in Europese kleine- en middelgrote (familie)ondernemingen, heeft een uitstekend halfjaar achter de rug met een rendement van 18,6%. Na de sterke stijging in het eerste kwartaal van +5,2% bedroeg de toename in het tweede –volatielere- kwartaal 3,2%. Met deze resultaten heeft het fonds de marktindices opnieuw achter zich gelaten. 

Frans Jurgens, directeur en medeoprichter van Juno: “Sinds de start in januari 2008 hebben we een jaarlijks gemiddeld rendement van 14,2% weten te behalen. De gerapporteerde winsten van onze deelnemingen konden jaarlijks zelfs met gemiddeld 15,4% stijgen. En dat is een prima illustratie van onze beleggingsfilosofie namelijk dat het rendement uit onze beleggingen niet moet komen van market timing, maar uit het zoeken en vinden van uitstekende bedrijven die stabiele en goede groei laten zien van winst en omzet.”

Het totale rendement sinds oprichting van het fonds bedraagt nu +169%. De totale waarde van het fonds is opgelopen tot 88,8 mln euro tegen 60 mln euro eind 2014. Dit is een gevolg van de goede performance, maar ook de instroom van nieuw geld van bestaande en nieuwe participanten deed het fonds verder toenemen.

Lennart Smits, directeur en medeoprichter van Juno is optimistisch gestemd over de rest van het jaar: “Juno kiest voor een zeer geconcentreerde portefeuille van Europese (familie-)bedrijven. Ze worden gekozen uit een kleine groep van Europa’s sterkste en winstgevendste ondernemingen. Al jaren achtereen kan deze groep ondernemingen gezamenlijk een jaarlijkse winstgroei van 10-15% tonen. Onze verwachting is dat ze dat ook in de komende jaren kunnen blijven doen. De prijs die we betalen voor die winstgroei is nog steeds aantrekkelijk. We blijven daarom met veel vertrouwen uitkijken naar de rest van het jaar en de langere termijn.”

 

*In totaal beheert Juno Investment Partners ruim 155 mln euro in deze strategie, onder meer via directe mandaten van family offices etc.

 


Over Juno Investment Partners

Juno Investment Partners is opgericht in 2007 als volledig onafhankelijke fondsbeheerder en beschikt over een AIFM-vergunning (als bedoeld in artikel 2:65 Wft), verleend door de AFM. Juno is gespecialiseerd in de selectie van aandelen van uitzonderlijke beursgenoteerde (familie)bedrijven in Europa. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal, een lage schuldgraad en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van circa vijftien ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (meestal meer dan vijf jaar) in de portefeuille. De analisten/portfoliomanagers participeren allen ook zelf in de Juno fondsen.

Juno biedt haar klanten drie producten: Het Juno Selection Fund dat zich richt op een selectie van kleinere- en middelgrote beursgenoteerde bedrijven, het Juno Continuation Fund voor middelgrote bedrijven en individueel vermogensbeheer in dezelfde investeringsstijl, middels ‘managed accounts’ voor grote vermogens.

In 2008 werd het Juno Selection Fund gelanceerd. Dit fonds investeert in aandelen van onderscheidende Europese kleine- en middelgrote ondernemingen met een initiële beurswaarde tussen €250 miljoen en €4 miljard. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een bovengemiddeld beleggingsresultaat behaald. Dit fonds was jarenlang gesloten voor verdere (bij)stortingen, maar is sinds april 2023 weer opengesteld voor bestaande participanten.

Dezelfde investeringsstrategie wordt toegepast bij het op 1 februari 2020 gelanceerde Juno Continuation Fund. Dit fonds richt zich op bijzondere, middelgrote Europese ondernemingen met een beurswaarde tussen €4 en €20 miljard ten tijde van initiële aankoop. Ook voor dit fonds geldt dat veelal familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is, geselecteerd worden.

Kom langs

Onze participanten zijn altijd welkom, een afspraak is niet nodig. Nog geen participant en nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We vertellen u graag meer.

Onze contactgegevens