Juno Continuation Fund Juno Selection Fund Juno INVESTMENT PARTNERS

Juno versterkt haar relatiebeheer met de komst van Frank de Wit

Frank de Wit

Den Haag - 4 september 2023 - Juno Investment Partners is verheugd dat Frank de Wit per 1 september het team is komen versterken. Frank heeft een jarenlange ervaring op de financiële markten, die hij heeft opgedaan bij onder andere MeesPierson, ABN AMRO en Robeco. Vanaf 2012 werkte hij bij W.P. Stewart & Co. dat kort daarna werd overgenomen door AllianceBernstein. De fondsen waar hij voor werkte, hebben nauwe verwantschap met de investeringsstrategie en -filosofie van de fondsen van Juno, gericht op kwaliteitsbedrijven met hoge vrije kasstromen, voorspelbare winstgroei en weinig tot geen schuld. Als gedegen relatiebouwer met uitgebreide kennis van zaken gaat Frank nu Juno helpen de interactie met bestaande en potentiële klanten uit te bouwen.

Frans Jurgens, medeoprichter van Juno: “Bij Juno hechten we veel waarde aan het bieden van een hoog niveau van dienstverlening met persoonlijke aandacht voor onze klanten. We weten dat Frank deze benadering eveneens omarmt, want we kennen hem al meer dan elf jaar. We zijn blij dat iemand met zo veel ervaring en een groot internationaal netwerk zich nu bij ons aansluit. Hij vormt een team met collega’s Tjalling ten Cate en Cécile Krikke, waarmee Juno nu extra slagkracht heeft zodat we het groeiend aantal participanten in onze fondsen optimale dienstverlening kunnen blijven bieden.”

Frank de Wit: “Ik ben zeer goed bekend met de ‘Quality Growth’-investeringsstijl die Juno combineert met persoonlijke aandacht voor klanten. Het voelt voor beide partijen dan ook heel vertrouwd om deze stap nu te zetten.”

Over Juno Investment Partners

Juno Investment Partners is opgericht in 2007 als volledig onafhankelijke fondsbeheerder en beschikt over een AIFM-vergunning (als bedoeld in artikel 2:65 Wft), verleend door de AFM. Juno is gespecialiseerd in de selectie van aandelen van uitzonderlijke beursgenoteerde (familie)bedrijven in Europa. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal, een lage schuldgraad en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van circa vijftien ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (meestal meer dan vijf jaar) in de portefeuille. De analisten/portfoliomanagers participeren allen ook zelf in de Juno fondsen.

Juno biedt haar klanten drie producten: Het Juno Selection Fund dat zich richt op een selectie van kleinere- en middelgrote beursgenoteerde bedrijven, het Juno Continuation Fund voor middelgrote bedrijven en individueel vermogensbeheer in dezelfde investeringsstijl, middels ‘managed accounts’ voor grote vermogens.

In 2008 werd het Juno Selection Fund gelanceerd. Dit fonds investeert in aandelen van onderscheidende Europese kleine- en middelgrote ondernemingen met een initiële beurswaarde tussen €250 miljoen en €4 miljard. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een bovengemiddeld beleggingsresultaat behaald. Dit fonds was jarenlang gesloten voor verdere (bij)stortingen, maar is sinds april 2023 weer opengesteld voor bestaande participanten.

Dezelfde investeringsstrategie wordt toegepast bij het op 1 februari 2020 gelanceerde Juno Continuation Fund. Dit fonds richt zich op bijzondere, middelgrote Europese ondernemingen met een beurswaarde tussen €4 en €20 miljard ten tijde van initiële aankoop. Ook voor dit fonds geldt dat veelal familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is, geselecteerd worden.

Kom langs

Onze participanten zijn altijd welkom, een afspraak is niet nodig. Nog geen participant en nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We vertellen u graag meer.

Onze contactgegevens