Juno Selection Fund Juno INVESTMENT PARTNERS

Juno Investment Partners versterkt analistenteam met komst Bobby Bader

Bobby Bader
Bobby Bader

Den Haag – 28 september 2022 –Het beheerteam van het in 2008 gelanceerde Juno Selection Fund, dat zich richt op kleinere beurgenoteerde familiebedrijven, heeft versterking gekregen. Bobby Bader (30) heeft ervoor gekozen om zijn ervaring als strategie consultant bij Roland Berger in te zetten als financieel analist bij Juno. Hij wordt daarmee het vierde teamlid, samen met Lennart Smits, Frans Jurgens en Ernest van Tuyll, dat zich primair richt op het Juno Selection Fund. Met zijn komst is het totale beheer-/analistenteam dat de twee beleggingsfondsen van Juno leidt, uitgegroeid tot zeven personen.

 

Bobby rondde in 2017 zijn master Econometrie cum laude af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en heeft hierbij als graduate intern gewerkt op de Financial Risk Management afdeling van Deloitte. Aansluitend is hij vanaf 2017 bij Roland Berger als consultant begonnen. Hij heeft daar advieswerk gedaan voor raden van bestuur en regelmatig uitgebreide onderzoeksrapporten opgesteld voor bedrijven in de financiële sector en private equity partijen. Hierbij heeft hij veel ervaring opgedaan met bedrijfsstrategie & groei, transformaties en business planning.

 

Bobby Bader: “Ik was op zoek naar een persoonlijke, maar professionele organisatie waar ik de ruimte krijg om me echt vast te bijten in een bedrijf en hun bedrijfsmodel. Het doorgronden van hoe zaken nu echt zitten en hoe succesvolle bedrijven ook in de toekomst kunnen blijven doorgroeien, fascineert me. Ik ben van nature nieuwsgierig en ga graag door tot de kern. Dat vormt een vruchtbare basis om nieuwe investeringsideeën op te doen, en om bedrijven die we bij Juno in de portefeuille opgenomen hebben, langdurig te volgen. Succesvol, en voor de lange termijn investeren is meer dan alleen cijferwerk, je moet de bedrijfsmodellen echt begrijpen om te weten waarom je in een (familie)bedrijf investeert”.

 

Frans Jurgens, medeoprichter en lid van het beheerteam van het Juno Selection Fund: “Wij hebben in Bobby een slimme en ervaren professional gevonden, wiens achtergrond bewust niet in de financiële markten of het vermogensbeheer ligt. We wilden een scherpe denker met een brede interesse, die wil weten hoe dingen werken en hoe verbanden liggen. Iemand die bovendien langdurige, goede relaties kan opbouwen met de managementteams van de bedrijven waarin we investeren. Nadat Duncan Siewe de overstap maakte van het Selection Fund, naar ons zusterfonds, Continuation, wilden we al lang zijn vrijgekomen plek weer opvullen. Met Bobby denken we daar nu een zeer geschikte opvolger voor te hebben gevonden”.


Over Juno Investment Partners

Juno Investment Partners is opgericht in 2007 als volledig onafhankelijke fondsbeheerder en beschikt over een AIFM-vergunning (als bedoeld in artikel 2:65 Wft), verleend door de AFM. Juno is gespecialiseerd in de selectie van aandelen van uitzonderlijke beursgenoteerde (familie)bedrijven in Europa. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal, een lage schuldgraad en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van circa vijftien ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (meestal meer dan vijf jaar) in de portefeuille. De analisten/portfoliomanagers participeren allen ook zelf in de Juno fondsen.

Juno biedt haar klanten drie producten: Het Juno Selection Fund dat zich richt op een selectie van kleinere- en middelgrote beursgenoteerde bedrijven, het Juno Continuation Fund voor middelgrote bedrijven en individueel vermogensbeheer in dezelfde investeringsstijl, middels ‘managed accounts’ voor grote vermogens.

In 2008 werd het Juno Selection Fund gelanceerd. Dit fonds investeert in aandelen van onderscheidende Europese kleine- en middelgrote ondernemingen met een initiële beurswaarde tussen €250 miljoen en €4 miljard. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een bovengemiddeld beleggingsresultaat behaald. Dit fonds was jarenlang gesloten voor verdere (bij)stortingen, maar is sinds april 2023 weer opengesteld voor bestaande participanten.

Dezelfde investeringsstrategie wordt toegepast bij het op 1 februari 2020 gelanceerde Juno Continuation Fund. Dit fonds richt zich op bijzondere, middelgrote Europese ondernemingen met een beurswaarde tussen €4 en €20 miljard ten tijde van initiële aankoop. Ook voor dit fonds geldt dat veelal familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is, geselecteerd worden.

Kom langs

Onze participanten zijn altijd welkom, een afspraak is niet nodig. Nog geen participant en nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We vertellen u graag meer.

Onze contactgegevens