Juno Selection Fund

Juno Selection Fund: 4e kwartaal 2017

Ondanks negatief vierde kwartaal toch een positief rendement over 2017

Wassenaar – 18 januari 2018 – Het Juno Selection Fund heeft het laatste kwartaal van 2017 afgesloten met een rendement van -4,0%. Hiermee kwam het rendement over het gehele jaar 2017 op +6,4%. Per 31 december 2017 was de netto vermogenswaarde van een participatie in het Juno Selection Fund €325,97.

Net als in 2016 hebben de deelnemingen in het Juno Selection Fund ook dit jaar een sterke winstgroei laten zien. Lennart Smits, directeur en medeoprichter van Juno: “Hoewel nog lang niet alle jaarcijfers gepubliceerd zijn, berekenen wij voor de gehele portefeuille, op gewogen basis, een toename van circa 12%. Daarmee is dat het 11e jaar op rij dat onze bedrijven hogere bedrijfswinsten rapporteren”. Gemiddeld stegen de bedrijfswinsten van onze deelnemingen in die periode met 14,2% per jaar. Deze winstgroei vertaalt zich niet jaarlijks, lineair, in hogere beurskoersen. Frans Jurgens, directeur en medeoprichter van Juno: “In 2017 bleven de koersstijgingen achter bij de winstgroei van onze ondernemingen. Echter, omdat de winstgroei op termijn de motor achter verdere koersstijgingen is, kunnen we stellen dat de portefeuille het afgelopen jaar goedkoper is geworden en daarmee zeer goede kansen blijft bieden voor geduldige lange termijn investeerders”.

Het beheerde vermogen binnen het Juno Selection Fund is het afgelopen jaar weer verder toegenomen tot ruim €227 miljoen. Dat heeft Juno doen besluiten om per 1 juni 2017 het fonds te sluiten voor nieuwe toetreders. Medewerkers en familieleden van Juno vertegenwoordigen per einde jaar 9% van het fondsvermogen.


Over Juno Investment Partners

Juno Investment Partners is opgericht in 2007 als volledig onafhankelijke fondsbeheerder en beschikt over een AIFM-vergunning (als bedoeld in artikel 2:65 Wft), verleend door de AFM. Juno is gespecialiseerd in de selectie van aandelen van uitzonderlijke beursgenoteerde (familie)bedrijven in Europa. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal, een lage schuldgraad en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van circa vijftien ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (meestal meer dan vijf jaar) in de portefeuille. De analisten/portfoliomanagers participeren allen ook zelf in de Juno fondsen.

Juno biedt haar klanten drie producten: Het Juno Selection Fund dat zich richt op een selectie van kleinere- en middelgrote beursgenoteerde bedrijven, het Juno Continuation Fund voor middelgrote bedrijven en individueel vermogensbeheer in dezelfde investeringsstijl, middels ‘managed accounts’ voor grote vermogens.

In 2008 werd het Juno Selection Fund gelanceerd. Dit fonds investeert in aandelen van onderscheidende Europese kleine- en middelgrote ondernemingen met een initiële beurswaarde tussen €250 miljoen en €4 miljard. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een bovengemiddeld beleggingsresultaat behaald. Dit fonds was jarenlang gesloten voor verdere (bij)stortingen, maar is sinds april 2023 weer opengesteld voor bestaande participanten.

Dezelfde investeringsstrategie wordt toegepast bij het op 1 februari 2020 gelanceerde Juno Continuation Fund. Dit fonds richt zich op bijzondere, middelgrote Europese ondernemingen met een beurswaarde tussen €4 en €20 miljard ten tijde van initiële aankoop. Ook voor dit fonds geldt dat veelal familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is, geselecteerd worden.

Kom langs

Onze participanten zijn altijd welkom, een afspraak is niet nodig. Nog geen participant en nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We vertellen u graag meer.

Onze contactgegevens