Juno Selection Fund

Juno Selection Fund: 3e kwartaal 2018

Juno blijft flinke voorsprong houden op de markt

Wassenaar – 12 oktober 2018 –  Het Juno Selection Fund heeft het derde kwartaal van 2018 afgesloten met een rendement van +1,5%. In totaal is de netto vermogenswaarde van het fonds gedurende de eerste negen maanden van 2018 met +17,1% gestegen. Hiermee kon het fonds wederom de vergelijkbare indices achter zich laten: de EMIX Smaller European Companies Index (net) daalde gedurende het derde kwartaal met -0,5%. Deze index staat na drie kwartalen op een winst van +0,6%. De Nederlandse AEX index (dividenden geherinvesteerd) steeg in het kwartaal met +0,3% en staat op +3,5% voor het jaar.

“Het vertrouwen in Juno is iets dat ons zeer dankbaar en trots stemt.”

Frans Jurgens

Nadat het fonds op 1 juni 2017 al werd gesloten voor nieuwe participanten, is het sinds 1 oktober 2018 ook voor bestaande participanten niet meer mogelijk om bij te storten. Frans Jurgens, portfoliomanager en mede-oprichter van Juno: “In de loop naar de sluiting van het fonds heeft een groot deel van Juno’s participanten van de laatste mogelijkheid om bij te storten gebruik gemaakt. Het vertrouwen in Juno dat hieruit spreekt is iets dat ons zeer dankbaar en trots stemt”.

Op de beurzen verwacht Juno voor de rest van het jaar aanhoudende volatiliteit. Desalniettemin blijft Lennart Smits, portfoliomanager en mede-oprichter van Juno, vol vertrouwen in de onderliggende winstgroei van Juno’s portefeuillebedrijven: “In 2018 is de portefeuille uitgebreid met een redelijk groot aantal nieuwe ondernemingen. Samen met de reeds bestaande posities denken we dat de portefeuille ook dit jaar weer een onderliggende winstgroei moet kunnen
genereren van 10-15%. Ook voor de komende jaren lijkt een dergelijke winstgroei ons een haalbaar streven.


Over Juno Investment Partners

Juno Investment Partners is opgericht in 2007 als volledig onafhankelijke fondsbeheerder en beschikt over een AIFM-vergunning (als bedoeld in artikel 2:65 Wft), verleend door de AFM. Juno is gespecialiseerd in de selectie van aandelen van uitzonderlijke beursgenoteerde (familie)bedrijven in Europa. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal, een lage schuldgraad en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van circa vijftien ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (meestal meer dan vijf jaar) in de portefeuille. De analisten/portfoliomanagers participeren allen ook zelf in de Juno fondsen.

Juno biedt haar klanten drie producten: Het Juno Selection Fund dat zich richt op een selectie van kleinere- en middelgrote beursgenoteerde bedrijven, het Juno Continuation Fund voor middelgrote bedrijven en individueel vermogensbeheer in dezelfde investeringsstijl, middels ‘managed accounts’ voor grote vermogens.

In 2008 werd het Juno Selection Fund gelanceerd. Dit fonds investeert in aandelen van onderscheidende Europese kleine- en middelgrote ondernemingen met een initiële beurswaarde tussen €250 miljoen en €4 miljard. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een bovengemiddeld beleggingsresultaat behaald. Dit fonds was jarenlang gesloten voor verdere (bij)stortingen, maar is sinds april 2023 weer opengesteld voor bestaande participanten.

Dezelfde investeringsstrategie wordt toegepast bij het op 1 februari 2020 gelanceerde Juno Continuation Fund. Dit fonds richt zich op bijzondere, middelgrote Europese ondernemingen met een beurswaarde tussen €4 en €20 miljard ten tijde van initiële aankoop. Ook voor dit fonds geldt dat veelal familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is, geselecteerd worden.

Kom langs

Onze participanten zijn altijd welkom, een afspraak is niet nodig. Nog geen participant en nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We vertellen u graag meer.

Onze contactgegevens