Juno Selection Fund Juno INVESTMENT PARTNERS

Persbericht: Juno Selection Fund bereikt maximale omvang

Wassenaar – 2 juli 2018 –  Het Juno Selection Fund heeft sinds de oprichting tien jaar geleden een succesvolle en zeer constante beleggingsstrategie gevolgd, met als gevolg een sterke groei van het beheerde vermogen. Dit heeft ertoe geleid dat het fonds nu zijn maximale omvang heeft bereikt. Eerder werd het fonds al gesloten voor nieuwe participanten maar nu heeft de beheerder besloten het fonds per 1 oktober 2018 ook te sluiten voor bijstortingen van bestaande participanten. Juno zal haar investeringsstijl en strategie ongewijzigd blijven voortzetten.

Juno belegt voornamelijk in beursgenoteerde familiebedrijven uit de Europese small- en midcap sector, met een zeer geconcentreerde portefeuille. Deze bestaat uit circa tien tot vijftien posities die voor lange tijd, veelal meer dan vijf jaar, worden aangehouden. Een directe consequentie van deze investeringsstijl, is dat er een limiet is aan de hoeveelheid geld die kan worden beheerd. Deze limiet wordt gedicteerd door liquiditeit: de mate waarin het mogelijk is om bestaande posities af te bouwen, of hoe gemakkelijk nieuwe bedrijven in de portefeuille kunnen worden opgenomen zonder teveel opwaartse koersdruk te veroorzaken. Bovendien vindt Juno het van groot belang dat haar posities voldoende liquide blijven om ook participanten die wensen uit te stappen uit het fonds, daarin adequaat tegemoet te kunnen komen.

“Het vasthouden aan onze stijl is belangrijker dan het totaal beheerde vermogen”

Frans Jurgens

“We zijn enorm blij met het vertrouwen dat wij hebben gekregen van onze participanten, met wie wij onlangs het tienjarig bestaan van het Juno Selection Fund hebben gevierd. We zullen onze investeringsstijl en strategie blijven voortzetten, zoals we dat sinds 2008 doen. Dat is onze kracht en daar blijven wij trouw aan.”, aldus Lennart Smits, beheerder en medeoprichter. “Het sluiten van het fonds is een bijzonder moment, waar we trots op zijn, maar waar we ook wel enige weemoed bij voelen. Het vasthouden aan onze stijl is echter belangrijker dan het totaal beheerde vermogen.”, aldus Frans Jurgens, beheerder en medeoprichter.

Het besluit om het fonds gesloten te houden, kan vanzelfsprekend op termijn veranderen als gevolg van marktomstandigheden, beleggingsresultaten en de hoogte van het totale vermogen onder beheer. Als participanten uitstappen, of directe mandaten worden beëindigd, kan er weer ruimte beschikbaar komen, maar vooralsnog is dat niet de verwachting gezien de lage uitstroom van participanten en de constante resultaten die het Juno Selection Fund al jaren bereikt.


Over Juno Investment Partners

Juno Investment Partners is opgericht in 2007 als volledig onafhankelijke fondsbeheerder en beschikt over een AIFM-vergunning (als bedoeld in artikel 2:65 Wft), verleend door de AFM. Juno is gespecialiseerd in de selectie van aandelen van uitzonderlijke beursgenoteerde (familie)bedrijven in Europa. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal, een lage schuldgraad en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van circa vijftien ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (meestal meer dan vijf jaar) in de portefeuille. De analisten/portfoliomanagers participeren allen ook zelf in de Juno fondsen.

Juno biedt haar klanten drie producten: Het Juno Selection Fund dat zich richt op een selectie van kleinere- en middelgrote beursgenoteerde bedrijven, het Juno Continuation Fund voor middelgrote bedrijven en individueel vermogensbeheer in dezelfde investeringsstijl, middels ‘managed accounts’ voor grote vermogens.

In 2008 werd het Juno Selection Fund gelanceerd. Dit fonds investeert in aandelen van onderscheidende Europese kleine- en middelgrote ondernemingen met een initiële beurswaarde tussen €250 miljoen en €4 miljard. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een bovengemiddeld beleggingsresultaat behaald. Dit fonds was jarenlang gesloten voor verdere (bij)stortingen, maar is sinds april 2023 weer opengesteld voor bestaande participanten.

Dezelfde investeringsstrategie wordt toegepast bij het op 1 februari 2020 gelanceerde Juno Continuation Fund. Dit fonds richt zich op bijzondere, middelgrote Europese ondernemingen met een beurswaarde tussen €4 en €20 miljard ten tijde van initiële aankoop. Ook voor dit fonds geldt dat veelal familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is, geselecteerd worden.

Kom langs

Onze participanten zijn altijd welkom, een afspraak is niet nodig. Nog geen participant en nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We vertellen u graag meer.

Onze contactgegevens