Juno Continuation Fund Juno INVESTMENT PARTNERS

Persbericht: Juno komt met nieuw beleggingsfonds en trekt Rob Deneke aan

Juno Continuation Fund richt zich op beleggingen met grotere beurswaarde

Den Haag, 23 mei – Juno Investment Partners, bekend van het succesvolle Juno Selection Fund, komt binnenkort met een nieuw fonds op de markt dat zich richt op beleggen in kwalitatief hoogstaande beursgenoteerde (familie)bedrijven die een voorspelbare jaarlijkse winstgroei kunnen bereiken. Anders dan het Juno Selection Fund, dat investeert in bedrijven met een initiële beurswaarde van 250 miljoen tot 4 miljard euro, zal het nieuwe fonds beleggen in bedrijven met een beurswaarde van 4 miljard tot 20 miljard.  “We richtten ons tot nu toe op bedrijven die je kunt zien als de ‘tieners’ op de beurs. Met het nieuwe fonds gaan we voor de ‘young adults’”, aldus Lennart Smits van Juno.
Het Juno Selection Fund begon in januari 2008 en wist sindsdien een gemiddeld jaarlijks rendement te halen van 13,1 procent door te beleggen in sterk winstgevende beursgenoteerde ondernemingen, met een voorspelbare winstgroei waarbij de belangrijke aandeelhouders bij voorkeur familie of het management zijn.  In 2018 sloot het Juno Selection Fund na het bereiken van het maximum ingelegd fondsvermogen de deuren voor inschrijvingen door nieuwe en bestaande participanten.

Het nieuwe Juno Continuation Fund zal worden beheerd door Rob Deneke, die in mei is overgestapt van Comgest. Rob Deneke is een ervaren aandelenbelegger die meer dan tien jaar verschillende (Europese) aandelenfondsen beheerde bij Comgest, voordat hij in 2006 met anderen Comgest Benelux oprichtte.

Van ‘tieners’ naar ’young adults’
Het Juno Continuation Fund ziet grote mogelijkheden bij aandelen in het marktsegment boven 4 miljard, die te groot zijn voor het Juno Selection Fund. Juno’s medeoprichter Lennart Smits: “We beleggen nu enkel in bedrijven die je kunt zien als de ‘tieners’ op de beurs. Met het nieuwe fonds gaan we voor de ‘young adults’. Aantrekkelijke (familie-)bedrijven, krijgen nu een kans in ons Continuation Fund. Er zijn ook in de categorie van iets grotere ondernemingen juist veel aantrekkelijke (familie)bedrijven met een sterk en goed voorspelbaar winstgroeiprofiel en ook nog tegen aantrekkelijke waarderingen. Het is daarom een logische stap om ons met het nieuwe fonds op dat marktsegment te richten.”

“We willen onze inspanningen voor het bestaande fonds niet verwateren door onze aandacht over twee fondsen te verdelen. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een additioneel team dat Juno kan helpen het tweede fonds te beheren, op een wijze die precies past bij ons investerings-DNA.”

Frans Jurgens

Bemanning
Rob Deneke zal in dienst treden bij Juno en verantwoordelijk zijn voor het opzetten en beheren van het Juno Continuation Fund. Medeoprichter Frans Jurgens licht toe: “We willen onze inspanningen voor het bestaande fonds niet verwateren door onze aandacht over twee fondsen te verdelen. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een additioneel team dat Juno kan helpen het tweede fonds te beheren, op een wijze die precies past bij ons investerings-DNA. Lennart en ik kennen Rob al vele jaren. Van de kennis en ervaring die hij meebrengt naar Juno zal niet alleen het nieuwe fonds maar onze gehele organisatie gaan profiteren.”

Rob Deneke begon 24 jaar geleden als analist en portfolio manager van onder andere het Comgest Growth Europe Fund. Later richtte hij met anderen Comgest Benelux op, terwijl hij zeer nauw bleef samenwerken met de analisten en portfoliomanagers in Parijs. Rob Deneke: “De wens bleef sluimeren om zelf weer intensief met financiële analyse en portfolio management aan de slag te gaan. Het Juno Continuation Fund is een geweldige kans om vanuit en met een kleine, wendbare organisatie een nieuw fonds te gaan oprichten en beheren.”
 
Juno Investment Partners is voornemens om het Juno Continuation Fund op korte termijn ter goedkeuring bij de AFM aan te bieden en aansluitend het fonds voor gekwalificeerde beleggers open te stellen.

Over Juno Investment Partners

Juno Investment Partners is opgericht in 2007 als volledig onafhankelijke fondsbeheerder en beschikt over een AIFM-vergunning (als bedoeld in artikel 2:65 Wft), verleend door de AFM. Juno is gespecialiseerd in de selectie van aandelen van uitzonderlijke beursgenoteerde (familie)bedrijven in Europa. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal, een lage schuldgraad en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van circa vijftien ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (meestal meer dan vijf jaar) in de portefeuille. De analisten/portfoliomanagers participeren allen ook zelf in de Juno fondsen.

Juno biedt haar klanten drie producten: Het Juno Selection Fund dat zich richt op een selectie van kleinere- en middelgrote beursgenoteerde bedrijven, het Juno Continuation Fund voor middelgrote bedrijven en individueel vermogensbeheer in dezelfde investeringsstijl, middels ‘managed accounts’ voor grote vermogens.

In 2008 werd het Juno Selection Fund gelanceerd. Dit fonds investeert in aandelen van onderscheidende Europese kleine- en middelgrote ondernemingen met een initiële beurswaarde tussen €250 miljoen en €4 miljard. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een bovengemiddeld beleggingsresultaat behaald. Dit fonds was jarenlang gesloten voor verdere (bij)stortingen, maar is sinds april 2023 weer opengesteld voor bestaande participanten.

Dezelfde investeringsstrategie wordt toegepast bij het op 1 februari 2020 gelanceerde Juno Continuation Fund. Dit fonds richt zich op bijzondere, middelgrote Europese ondernemingen met een beurswaarde tussen €4 en €20 miljard ten tijde van initiële aankoop. Ook voor dit fonds geldt dat veelal familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is, geselecteerd worden.

Kom langs

Onze participanten zijn altijd welkom, een afspraak is niet nodig. Nog geen participant en nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We vertellen u graag meer.

Onze contactgegevens