Juno Selection Fund

Juno Selection Fund: 3e kwartaal 2016

Juno Selection Fund behaalt rendement van ruim 10% in derde kwartaal

Wassenaar – 21 oktober 2016 – Het Juno Selection Fund, gespecialiseerd in beleggingen in Europese kleine- en middelgrote (familie)ondernemingen, heeft over de eerste negen maanden van 2016 het verlies van eerder dit jaar weten om te buigen in een positief rendement van bijna 3% door in het derde kwartaal een rendement te boeken van 10,6%. Sinds de oprichting in januari 2008, bijna negen jaar geleden, heeft het fonds gemiddeld een samengesteld rendement behaald van 14% per jaar. Over de afgelopen vijf jaar, zien we een rendement van gemiddeld 22% per jaar. Het toonaangevende Citywire beoordeelt Juno Selection Fund als het beste onder 156 fondsen die in Europese small en midcaps beleggen, over de afgelopen 5 jaar*.

De totale waarde van het fonds is in de eerste negen maanden van 2016 met bijna 40% opgelopen tot €159,5 miljoen. Deze groei komt gedeeltelijk voort uit de performance maar een groot deel van de groei is het gevolg van de instroom van nieuw geld in het fonds, afkomstig van zowel bestaande als nieuwe participanten. Het fonds wist de Europese index** -die dit jaar tot nog toe 2% verloor- daarmee ruim voor te blijven. Gezien de ontwikkelingen bij de onderliggende bedrijven waarin Juno participeert, is het fonds positief gestemd over de toekomst.  
 
Frans Jurgens, directeur en medeoprichter van Juno: “De historische associatie van vastrentend papier met lage risico’s gaat niet meer op. Obligaties zijn feitelijk risicovol geworden. Al helemaal als we meenemen dat beleggers in hun zoektocht naar rendement, noodgedwongen steeds vaker lijken te kiezen voor risicovollere leningen van bedrijven van mindere statuur. Vergelijken we het ‘risico-vrije’ alternatief van obligaties, met de kwalitatief hoogstaande bedrijven waarin Juno belegt, dan zijn we overtuigd dat dat een uitgesproken beter alternatief is.”  
 
Lennart Smits, directeur en medeoprichter van Juno: “Bijna geen schuld, hoge winstmarges, flinke vrije kasstromen en 10-15% winstgroei, jaar in, jaar uit: dat zijn de ingrediënten van de bedrijven waarin we beleggen, die maken dat we ook voor het verdere verloop van 2016, maar vooral ook de langere termijn, vol vertrouwen blijven in een verdere toename in de waarde van het fonds.”
 


Over Juno Investment Partners

Juno Investment Partners is opgericht in 2007 als volledig onafhankelijke fondsbeheerder en beschikt over een AIFM-vergunning (als bedoeld in artikel 2:65 Wft), verleend door de AFM. Juno is gespecialiseerd in de selectie van aandelen van uitzonderlijke beursgenoteerde (familie)bedrijven in Europa. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal, een lage schuldgraad en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van circa vijftien ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (meestal meer dan vijf jaar) in de portefeuille. De analisten/portfoliomanagers participeren allen ook zelf in de Juno fondsen.

Juno biedt haar klanten drie producten: Het Juno Selection Fund dat zich richt op een selectie van kleinere- en middelgrote beursgenoteerde bedrijven, het Juno Continuation Fund voor middelgrote bedrijven en individueel vermogensbeheer in dezelfde investeringsstijl, middels ‘managed accounts’ voor grote vermogens.

In 2008 werd het Juno Selection Fund gelanceerd. Dit fonds investeert in aandelen van onderscheidende Europese kleine- en middelgrote ondernemingen met een initiële beurswaarde tussen €250 miljoen en €4 miljard. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een bovengemiddeld beleggingsresultaat behaald. Dit fonds was jarenlang gesloten voor verdere (bij)stortingen, maar is sinds april 2023 weer opengesteld voor bestaande participanten.

Dezelfde investeringsstrategie wordt toegepast bij het op 1 februari 2020 gelanceerde Juno Continuation Fund. Dit fonds richt zich op bijzondere, middelgrote Europese ondernemingen met een beurswaarde tussen €4 en €20 miljard ten tijde van initiële aankoop. Ook voor dit fonds geldt dat veelal familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is, geselecteerd worden.

Kom langs

Onze participanten zijn altijd welkom, een afspraak is niet nodig. Nog geen participant en nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We vertellen u graag meer.

Onze contactgegevens