Nieuws

Tjalling ten Cate naar Juno Investment Partners

Snelle groei maakt uitbreiding team noodzakelijk

Wassenaar – 23 april – Juno Investment Partners heeft Tjalling ten Cate (38) aangetrokken als business development manager. Ten Cate stapt per 1 mei over van De Nederlandsche Bank waar hij werkzaam was als toezichthouder. Tjalling ten Cate zal zich vooral richten op het interesseren van potentiële investeerders in het beleggingsfonds Juno Selection Fund – gespecialiseerd in Europese small en midcap (familie)bedrijven.

Het Juno Selection Fund is opgericht in 2007 door Frans Jurgens en Lennart Smits en is de afgelopen jaren sterk gegroeid, zowel door de instroom van nieuw geld, als ook door de uitstekende beleggingsresultaten (196% over de afgelopen vijf jaar). Hierdoor was uitbreiding van het team hard nodig, zo licht directeur en mede-oprichter Frans Jurgens toe. ”Om te voorkomen dat er teveel tijd en aandacht van ons analisten- en beleggersteam naar het contact met bestaande en nieuwe klanten uitgaat, zijn we erg blij dat we Tjalling ten Cate bereid hebben gevonden de overstap naar Juno te maken. Hij is de juiste man voor wat we beogen met Juno.” Ten Cate zal het fonds nadrukkelijker positioneren in de markt van succesvolle aandelenbeleggingsfondsen. Dit doet hij nauwe samenwerking met Cécile Krikke-Fritz, client service manager bij Juno Investment Partners. Krikke-Fritz zal zich met name blijven richten op de bestaande klanten. Voor Ten Cate ligt de focus op het aanboren van het potentieel in de huidige- én in nieuwe markten.

Juno richt zich op het beleggen in beursgenoteerde (familie)bedrijven of ondernemingen in Europa waar familie of het management (mede-)aandeelhouder is. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. Het Juno Selection Fund bestaat uit een zeer geconcentreerde portefeuille van bijzondere bedrijven, die veelal jarenlang aangehouden worden. Het fonds doet het met deze aanpak nadrukkelijk beter dan de markt. Het beheerd vermogen in het fonds is in 2014 gegroeid tot boven de € 40 mln.

Tjalling ten Cate is opgeleid als advocaat en stapte in 2006 over naar De Nederlandsche Bank (DNB) waar hij verschillende toezichthoudende rollen vervulde. Op dit moment is hij verantwoordelijk voor het integriteitstoezicht op (met name) trustkantoren. Eerder was hij bij DNB betrokken bij het toezicht op banken. Tjalling ten Cate is getrouwd, heeft twee dochters en is een fervent sporter (golf, voetbal, skiën).

Over Juno Selection Fund en Juno Investment Partners
Het Juno Selection Fund investeert in aandelen van bijzondere Europese kleine- en middelgrote ondernemingen. Veelal zijn dit familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfolio-managers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (meer dan drie jaar) in de portefeuille. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een superieur beleggingsresultaat behaald. Het Juno Selection Fund wordt beheerd door Juno Investment Partners.

www.juno-invest.com

Voor de media, niet voor publicatie
Voor meer informatie of een telefonische toelichting van Frans Jurgens of Tjalling ten Cate van het Juno Selection Fund kunt u contact opnemen met Sharpe Financial – Frans Gunnink – 06-29 541 542 of frans.gunnink@sharpefinancial.com