Nieuws

Persbericht: Juno komt met nieuw beleggingsfonds en trekt Rob Deneke aan

Juno Continuation Fund richt zich op beleggingen met grotere beurswaarde

Den Haag, 23 mei – Juno Investment Partners, bekend van het succesvolle Juno Selection Fund, komt binnenkort met een nieuw fonds op de markt dat zich richt op beleggen in kwalitatief hoogstaande beursgenoteerde (familie)bedrijven die een voorspelbare jaarlijkse winstgroei kunnen bereiken. Anders dan het Juno Selection Fund, dat investeert in bedrijven met een initiële beurswaarde van 250 miljoen tot 4 miljard euro, zal het nieuwe fonds beleggen in bedrijven met een beurswaarde van 4 miljard tot 20 miljard.  “We richtten ons tot nu toe op bedrijven die je kunt zien als de ‘tieners’ op de beurs. Met het nieuwe fonds gaan we voor de ‘young adults’”, aldus Lennart Smits van Juno.
Het Juno Selection Fund begon in januari 2008 en wist sindsdien een gemiddeld jaarlijks rendement te halen van 13,1 procent door te beleggen in sterk winstgevende beursgenoteerde ondernemingen, met een voorspelbare winstgroei waarbij de belangrijke aandeelhouders bij voorkeur familie of het management zijn.  In 2018 sloot het Juno Selection Fund na het bereiken van het maximum ingelegd fondsvermogen de deuren voor inschrijvingen door nieuwe en bestaande participanten.

Het nieuwe Juno Continuation Fund zal worden beheerd door Rob Deneke, die in mei is overgestapt van Comgest. Rob Deneke is een ervaren aandelenbelegger die meer dan tien jaar verschillende (Europese) aandelenfondsen beheerde bij Comgest, voordat hij in 2006 met anderen Comgest Benelux oprichtte.

Van ‘tieners’ naar ’young adults’
Het Juno Continuation Fund ziet grote mogelijkheden bij aandelen in het marktsegment boven 4 miljard, die te groot zijn voor het Juno Selection Fund. Juno’s medeoprichter Lennart Smits: “We beleggen nu enkel in bedrijven die je kunt zien als de ‘tieners’ op de beurs. Met het nieuwe fonds gaan we voor de ‘young adults’. Aantrekkelijke (familie-)bedrijven, krijgen nu een kans in ons Continuation Fund. Er zijn ook in de categorie van iets grotere ondernemingen juist veel aantrekkelijke (familie)bedrijven met een sterk en goed voorspelbaar winstgroeiprofiel en ook nog tegen aantrekkelijke waarderingen. Het is daarom een logische stap om ons met het nieuwe fonds op dat marktsegment te richten.”

Bemanning
Rob Deneke zal in dienst treden bij Juno en verantwoordelijk zijn voor het opzetten en beheren van het Juno Continuation Fund. Medeoprichter Frans Jurgens licht toe: “We willen onze inspanningen voor het bestaande fonds niet verwateren door onze aandacht over twee fondsen te verdelen. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een additioneel team dat Juno kan helpen het tweede fonds te beheren, op een wijze die precies past bij ons investerings-DNA. Lennart en ik kennen Rob al vele jaren. Van de kennis en ervaring die hij meebrengt naar Juno zal niet alleen het nieuwe fonds maar onze gehele organisatie gaan profiteren.”

Rob Deneke begon 24 jaar geleden als analist en portfolio manager van onder andere het Comgest Growth Europe Fund. Later richtte hij met anderen Comgest Benelux op, terwijl hij zeer nauw bleef samenwerken met de analisten en portfoliomanagers in Parijs. Rob Deneke: “De wens bleef sluimeren om zelf weer intensief met financiële analyse en portfolio management aan de slag te gaan. Het Juno Continuation Fund is een geweldige kans om vanuit en met een kleine, wendbare organisatie een nieuw fonds te gaan oprichten en beheren.”
 
Juno Investment Partners is voornemens om het Juno Continuation Fund op korte termijn ter goedkeuring bij de AFM aan te bieden en aansluitend het fonds voor gekwalificeerde beleggers open te stellen.

Over het Juno Selection Fund en Juno Investment Partners
Het Juno Selection Fund investeert in aandelen van bijzondere Europese kleine- en middelgrote ondernemingen. Veelal zijn dit familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (gemiddeld meer dan vijf jaar) in de portefeuille. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een superieur beleggingsresultaat behaald.

Het Juno Selection Fund wordt beheerd door Juno Investment Partners. Juno Investment Partners beschikt over een vergunning, verleend door de AFM teneinde op te treden als beheerder van een beleggingsinstelling in financiële instrumenten in de zin van artikel 1:1 Wft.
www.juno-invest.com
Voor de media, niet voor publicatie
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit document, dan kunt u contact opnemen met Frans Gunnink van Sharpe International Communications via 020-820 86 41/06-29 541 542  frans.gunnink@sharpeinternational.com.