Nieuws

Juno Selection Fund: 4e Kw 2015

PERSBERICHT: Zeer sterk vierde kwartaal voor Juno Selection Fund

22 januari 2016: Het Juno Selection Fund, specialist in de selectie van Europese kleine- en middelgrote (familie)ondernemingen, heeft het jaar 2015 afgesloten met een zeer sterk vierde kwartaal. Gedurende het vierde kwartaal steeg de performance met +9,8%. In totaal heeft het fonds over het jaar 2015 een sterk rendement behaald van +33%.
De groei in vermogen onder beheer is in 2015 stevig doorgezet. Het beheerde vermogen in het fonds verdubbelde opnieuw en kwam uit op € 113,7 miljoen. Bijna 40% van de nieuwe instroom in het jaar was afkomstig van bestaande participanten die besloten om bij te storten. Bovendien was er ook sprake van een sterke groei in het aantal nieuwe participanten die besloten te investeren in het fonds.

Hoewel de meeste bedrijven in de portefeuille hun cijfers over 2015 nog niet bekend hebben gemaakt, voorziet Juno dat de onderliggende bedrijven als geheel een sterke onderliggende winstgroei van rond de 20% hebben kunnen bereiken. Een indrukwekkende prestatie in een wereld waarin winstgroei steeds schaarser blijkt te zijn.

Directeur en mede-oprichter Lennart Smits: “Hoewel het nieuwe beursjaar ook voor de koersen van de Juno-bedrijven erg turbulent is begonnen, blijven we vol vertrouwen. De bedrijven in de portefeuille hebben nagenoeg geen last van een economische teruggang in China, profiteren van lage olieprijzen en andere basismaterialen en zijn positief gestemd over het nieuwe jaar. Om die reden verwacht Juno dat de door haar geselecteerde bedrijven in 2016 weer een goed voorspelbare winstgroei van 10-15% moeten kunnen genereren. Die winstgroei zal zich niet per se op een voorspelbare, lineaire wijze vertalen naar hogere beurskoersen, wat mooie kansen biedt aan geduldige investeerders met de focus op de langere termijn. Juno blijft dan ook positief gestemd voor 2016.”

Over het Juno Selection Fund en Juno Investment Partners
Juno Selection Fund investeert in aandelen van bijzondere Europese kleine- en middelgrote ondernemingen. Veelal zijn dit familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of management zelf ook aandeelhouder is. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/vermogensbeheerders stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (meer dan drie jaar) in de portefeuille. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een superieur beleggingsresultaat behaald. Het Juno Investment Fund wordt beheerd door Juno Investment Partners.  
    
www.juno-invest.com

Voor de media, niet voor publicatie:
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit document, dan kunt u contact opnemen met Frans Gunnink van Sharpe Financial Communications via 020-820 86 41 of frans.gunnink@sharpefinancial.com of via www.juno-invest.com