Nieuws

Juno Selection Fund: 3e Kw 2016

Juno Selection Fund behaalt rendement van ruim 10% in derde kwartaal  

Wassenaar – 21 oktober 2016 – Het Juno Selection Fund, gespecialiseerd in beleggingen in Europese kleine- en middelgrote (familie)ondernemingen, heeft over de eerste negen maanden van 2016 het verlies van eerder dit jaar weten om te buigen in een positief rendement van bijna 3% door in het derde kwartaal een rendement te boeken van 10,6%. Sinds de oprichting in januari 2008, bijna negen jaar geleden, heeft het fonds gemiddeld een samengesteld rendement behaald van 14% per jaar. Over de afgelopen vijf jaar, zien we een rendement van gemiddeld 22% per jaar. Het toonaangevende Citywire beoordeelt Juno Selection Fund als het beste onder 156 fondsen die in Europese small en midcaps beleggen, over de afgelopen 5 jaar*.

De totale waarde van het fonds is in de eerste negen maanden van 2016 met bijna 40% opgelopen tot €159,5 miljoen. Deze groei komt gedeeltelijk voort uit de performance maar een groot deel van de groei is het gevolg van de instroom van nieuw geld in het fonds, afkomstig van zowel bestaande als nieuwe participanten. Het fonds wist de Europese index** -die dit jaar tot nog toe 2% verloor- daarmee ruim voor te blijven. Gezien de ontwikkelingen bij de onderliggende bedrijven waarin Juno participeert, is het fonds positief gestemd over de toekomst.  
 
Frans Jurgens, directeur en medeoprichter van Juno: “De historische associatie van vastrentend papier met lage risico’s gaat niet meer op. Obligaties zijn feitelijk risicovol geworden. Al helemaal als we meenemen dat beleggers in hun zoektocht naar rendement, noodgedwongen steeds vaker lijken te kiezen voor risicovollere leningen van bedrijven van mindere statuur. Vergelijken we het ‘risico-vrije’ alternatief van obligaties, met de kwalitatief hoogstaande bedrijven waarin Juno belegt, dan zijn we overtuigd dat dat een uitgesproken beter alternatief is.”  
 
Lennart Smits, directeur en medeoprichter van Juno: “Bijna geen schuld, hoge winstmarges, flinke vrije kasstromen en 10-15% winstgroei, jaar in, jaar uit: dat zijn de ingrediënten van de bedrijven waarin we beleggen, die maken dat we ook voor het verdere verloop van 2016, maar vooral ook de langere termijn, vol vertrouwen blijven in een verdere toename in de waarde van het fonds.”
 
Over Juno Selection Fund en Juno Investment Partners
Het Juno Selection Fund investeert in aandelen van bijzondere Europese kleine- en middelgrote ondernemingen. Veelal zijn dit familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (gemiddeld meer dan drie jaar) in de portefeuille. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een superieur beleggingsresultaat behaald.  
Het Juno Selection Fund wordt beheerd door Juno Investment Partners. Juno Investment Partners beschikt over een AFM-vergunning voor discretionair vermogensbeheer voor directe mandaten. Het Juno Selection Fund is vrijgesteld van een vergunningsplicht.

* Voor beoordeling CItywire, klik hier.
**Euromoney Smaller Companies Index
***In totaal beheert Juno Investment Partners meer dan 230 mln euro in deze strategie, verdeeld over het Juno Selection Fund en via directe mandaten van institutionele klanten.  
 
 
 

www.juno-invest.com   

 
Voor de media, niet voor publicatie

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit document, dan kunt u contact opnemen met Frans Gunnink van Sharpe Financial Communications via 020 – 8208641 / 06 – 29541542 of frans.gunnink@sharpefinancial.com