Nieuws

Juno Selection Fund: 3e Kw 2015

PERSBERICHT: Juno zet groei door in derde kwartaal

15 oktober 2015: Het Juno Selection Fund, met haar focus op Europese kleine- en middelgrote (familie)ondernemingen, heeft in het derde kwartaal van 2015 de gestage groei van het rendement voortgezet. Gedurende het derde kwartaal steeg de performance met +1,8%. In totaal staat de performance voor het jaar 2015 per 30 september op +21,1%.

Het derde kwartaal was voor het Juno Selection Fund positief, terwijl de aandelenmarkten stevige correcties lieten zien. De daling van de Euromoney Smaller Company index bedroeg -5,6% in het derde kwartaal en de Nederlandse AEX index daalde in het kwartaal met iets meer dan -10%. Het defensieve karakter van de deelnemingen in het Juno Selection Fund liet zich in het afgelopen kwartaal nadrukkelijk gelden.

Maar vooral op de langere termijn zien we dat het Juno Selection Fund een duidelijke outperformance heeft kunnen behalen ten opzichte van de markt. Het totale rendement van het fonds sinds de oprichting in 2008 bedraagt nu +174%. Over dezelfde periode heeft de AEX (inclusief herbelegde dividenden) een cumulatief rendement behaald van +12%. De Euromoney Smaller European Companies Index (voorheen HSBC Smaller Europe) laat een totaalrendement zien van +41% sinds januari 2008.

De strenge selectiecriteria die het Juno Selection Fund gebruikt, resulteren in een kleine groep sterk winstgevende bedrijven. Deze ondernemingen, veelal familiebedrijven, genereren zeer hoge rendementen op kapitaal en aanzienlijke vrije kasstromen. Hun marktposities zijn vaak dominant en hun producten of diensten weinig gevoelig voor economische cycli. De jaarlijkse winstgroei van de groep bedrijven in de portefeuille zou ieder jaar tussen de 10% en 15% moeten kunnen uitkomen. Deze winstgroei is de belangrijkste motor achter het rendement van het fonds.

Directeur en mede-oprichter Lennart Smits: “De deelnemingen in de sterke en voorspelbare (familie)bedrijven kunnen naar verwachting voor heel 2015 de winstgroei van +15% vasthouden. Ook de langere termijn blijft het Juno Selection Fund met vertrouwen tegemoet zien.”

Over het Juno Selection Fund en Juno Investment Partners
Juno Selection Fund investeert in aandelen van bijzondere Europese kleine- en middelgrote ondernemingen. Veelal zijn dit familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of management zelf ook aandeelhouder is. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/vermogensbeheerders stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (meer dan drie jaar) in de portefeuille. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een superieur beleggingsresultaat behaald. Het Juno Investment Fund wordt beheerd door Juno Investment Partners.  
    
www.juno-invest.com

Voor de media, niet voor publicatie:
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit document, dan kunt u contact opnemen met Frans Gunnink van Sharpe Financial Communications via 020-820 86 41 of frans.gunnink@sharpefinancial.com of via www.juno-invest.com