Nieuws

Juno Selection Fund: 2e Kw 2019

Ruim 25% rendement over de eerste helft van 2019

Den Haag – juli 2019 – Het Juno Selection Fund heeft het tweede kwartaal van 2019 afgesloten met een positief resultaat van 2,8%. De waarde van een participatie in het fonds is opgelopen tot €386,66 per 30 juni 2019, een stijging van 25,4% sinds het begin van het jaar.

Sinds de oprichting in januari 2008 heeft het fonds nu een gemiddeld samengesteld rendement van +12,5% per jaar gegenereerd (totaalrendement +287%). Hiermee laat het Juno Selection Fund een duidelijke outperformance zien ten opzichte van de rest van de markt. Sinds januari 2008 heeft de Nederlandse AEX, met dividenden geherinvesteerd, een gemiddeld samengesteld rendement behaald van +4,6% per jaar. De EMIX Smaller Europe Index rendeerde gemiddeld per jaar +5,7% over dezelfde periode.
 
Juno’s investeringsstijl is gebaseerd op een zeer geconcentreerde portefeuille van Europese (familie-)bedrijven, gecombineerd met een bewezen en streng toegepaste waarderingsmethodiek. Al jaren achtereen kan de door Juno geselecteerde groep ondernemingen gezamenlijk een jaarlijkse winstgroei van 10-15% tonen. Deze winstgroei is de aanjager geweest achter de aantrekkelijke koerswinsten die we konden realiseren.

Frans Jurgens, directeur en medeoprichter van Juno: “De huidige negatieve rente op Europese obligaties zou tot astronomische koers-winstverhoudingen bij aandelen moeten leiden als enkel de geschiedenis van de inverse correlatie tussen deze twee ons zou leiden. Binnen de aandelenmarkt zien we steeds meer twee extremen: goede, maar meer cyclische bedrijven met zeer aantrekkelijke koers-winstverhoudingen, en de bewezen, voorspelbare groeiers, die veelal tegen zeer hoge multiples noteren, soms té hoge. ”

Lennart Smits, directeur en medeoprichter van Juno: “Het blijft van groot belang dat we onze strenge discipline handhaven bij de waardering van onze bedrijven. Toekomstige winstgroei is essentieel maar daarvoor niet teveel betalen is minstens zo belangrijk. Onze portefeuille is gevuld met aantrekkelijk geprijsde, jaarlijks groeiende ondernemingen die jaarlijks hun winst met 10-15% zien toenemen dus wij kijken met veel vertrouwen naar de toekomst.”

Momenteel zijn de vijf grootste belangen in Juno Selection Fund: SimCorp, Grenke, Technogym, Paradox en CTS Eventim.

Over Juno Selection Fund en Juno Investment PartnersHet Juno Selection Fund investeert in aandelen van bijzondere Europese kleine- en middelgrote ondernemingen met een initiële beurswaarde tussen 250 miljoen en 4 miljard. Veelal zijn dit familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geinvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/ portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (gemiddeld meer dan drie jaar) in de portefeuille. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een superieur beleggingsresultaat behaald.
Het Juno Selection Fund wordt beheerd door Juno Investment Partners. Juno Investment Partners beschikt over een AIFM-vergunning.

www.juno-invest.com


Voor de media, niet voor publicatie
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit document, dan kunt u contact opnemen met Mark Beers van Sharpe Financial Communications via 020-820 86 41/06-37 23 12 92 of mark.beers@sharpeinternational.com.