Nieuws

Juno Selection Fund: 2e Kw 2017

Juno Selection Fund op +8,9% na eerste half jaar

Wassenaar – 3 juli 2017 – Het Juno Selection Fund heeft het tweede kwartaal van 2017 afgesloten met een rendement van -3,9%. Na een zeer sterk eerste kwartaal moest het fonds in het tweede kwartaal inleveren. Over het eerste half jaar behaalt het Juno Selection Fund een rendement van +8,9%. De Euromoney Smaller Europe Index steeg met +3,6% dit kwartaal en staat na de eerste zes maanden van 2017 op een rendement van +10,9%.

Juno blijft onverminderd positief over de vooruitzichten voor de performance van het fonds in 2017. Frans Jurgens, directeur en medeoprichter van Juno: “De groei van de Europese economie zet nu stevig door. De rentestanden blijven onverminderd laag, wat een uitstekende impuls geeft aan de aandelenmarkt”. Lennart Smits, directeur en medeoprichter van Juno: ”Het feit dat Juno dit kwartaal achterbleef bij de markt zien wij absoluut niet als zorgwekkend, maar als een kans om de posities in een aantal van onze bedrijven voor een aantrekkelijke prijs te versterken”.

De portefeuille van het fonds telt momenteel 13 deelnemingen waarvan Simcorp, Dialog en Grenke de 3 grootsten zijn. Per 1 juni 2017 is het fonds gesloten voor nieuwe participanten. Door de forse stijging van het vermogen onder beheer, zowel in het fonds als via directe mandaten (vanaf €20 miljoen), heeft de directie van de fondsbeheerder eerder dit jaar hiertoe besloten om zodoende de kwaliteit van het fonds te waarborgen. Klik hier voor het persbericht waarin deze beslissing wordt toegelicht. Er blijft vooralsnog wel vrije capaciteit bestaan voor bijstortingen door bestaande participanten.

Over het Juno Selection Fund en Juno Investment Partners
Het Juno Selection Fund investeert in aandelen van bijzondere Europese kleine- en middelgrote ondernemingen. Veelal zijn dit familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (gemiddeld meer dan drie jaar) in de portefeuille. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een superieur beleggingsresultaat behaald. Het Juno Selection Fund wordt beheerd door Juno Investment Partners. Juno Investment Partners beschikt over een AFM-vergunning voor discretionair vermogensbeheer voor directe mandaten. Het Juno Selection Fund is vrijgesteld van een vergunningsplicht.

www.juno-invest.com

Voor de media, niet voor publicatie:

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit document, dan kunt u contact opnemen met Frans Gunnink van Sharpe Financial Communications via 020-820 86 41/06-29 541 542 of frans.gunnink@sharpefinancial.com