Nieuws

Juno Selection Fund: 2e Kw 2016

Persbericht: Juno Selection Fund kijkt terug op volatiel eerste halfjaar, maar blijft onveranderd positief gestemd over de toekomst

-Twee nieuwe beleggingen in familiebedrijven toegevoegd
-Onderliggende bedrijven blijven uitstekend presteren
-Totale rendement sinds oprichting van +180% houdt marktindices en branchegenoten op afstand

Wassenaar – 28 juli 2016 – Het Juno Selection Fund, gespecialiseerd in beleggingen in Europese kleine- en middelgrote (familie)ondernemingen, heeft over de eerste zes maanden van 2016 een licht verlies geleden van 7%, nadat het fonds over 2015 jaar een rendement wist te boeken van 33%. Het fonds wist de Europese index* -die 10,8% verloor- in het eerste halfjaar voor te blijven. Gezien de ontwikkelingen bij de onderliggende bedrijven waarin Juno participeert, is het fonds positief gestemd over de toekomst. Het toonaangevende Citywire beoordeelt het Juno Selection Fund als het beste onder 222 fondsen die in Europese small en midcaps beleggen**.

Het tweede kwartaal eindigde positief met +3,1% en kon daarmee de matige start in de eerste maanden van 2016 enigszins compenseren. Het totale rendement sinds oprichting van het fonds bedraagt nu +180%. Op jaarbasis impliceert dat een gemiddeld samengesteld rendement van +12,9% per jaar. Dat zijn duidelijk betere rendementen dan elders op de aandelenmarkten in Europa waren te realiseren. Sinds januari 2008 heeft de Nederlandse AEX, met dividenden geherinvesteerd, een rendement behaald van slechts +2,0% per jaar. De Europese small en midcap aandelenindex bereikte een jaarlijks rendement van +3,5% over de afgelopen 8,5 jaar. Het beheerde vermogen in het Juno Selection Fund is ondanks het koersverlies opgelopen tot € 132,4 miljoen.

•    Rendement 1e halfjaar 2016: -7,0%
•    Rendement Q1 2016: -9,8%
•    Rendement Q2 2016: +3,1%
•    Gemiddeld jaarlijks rendement afgelopen vijf jaar: +15,6%
•    Beheerd vermogen in het fonds 132,4 mln euro***

Twee Italiaanse bedrijven toegevoegd aan het Juno Selection Fund
Nieuw aan de portefeuille van het Juno Selection Fund toegevoegd is het Italiaanse Salvatore Ferragamo, producent van schoenen, lederwaren en accessoires in het luxegoederensegment die zij aan 270 multi-label winkeliers en warenhuizen levert en via 390 eigen winkels op toplocaties wereldwijd verkoopt. Daarnaast heeft Juno een belang genomen in het eveneens Italiaanse familiebedrijf Brembo, producent van remsystemen voor auto’s en motorfietsen dat levert aan nagenoeg alle premium cars, zoals Ferrari, Porsche en Lamborghini, plus aan 20 van de 22 Formule 1 wagens.

Frans Jurgens, directeur en medeoprichter van Juno: “In het afgelopen halfjaar zagen wij een aanhoudend sterke instroom van nieuw vermogen in het fonds. Voor veel participanten was de daling in de aandelenkoersen aanleiding om hun bestaande Juno-investering verder uit te breiden. Van de totale instroom in het fonds in het eerste halfjaar, was een derde deel afkomstig van bijstortingen van bestaande participanten.”

Lennart Smits, directeur en medeoprichter van Juno: “Voor 2016 verwachten we dat onze bedrijven opnieuw binnen onze doelstelling van 10-15% winstgroei kunnen gaan presteren. De prijs die we voor die winst(groei) betalen, blijft aantrekkelijk, mede gezien de zeer lage rentestanden.”

* Euromoney Smaller Companies Index
** Voor beoordeling CItywire, zie bit.ly/29Z02WM
***
In totaal beheert Juno Investment Partners meer dan 200 mln euro in
deze strategie, verdeeld over het Juno Selection Fund en via directe
mandaten van institutionele klanten.

Over het Juno Selection Fund en Juno Investment Partners
Het Juno Selection Fund investeert in aandelen van bijzondere Europese kleine- en middelgrote ondernemingen. Veelal zijn dit familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (gemiddeld meer dan drie jaar) in de portefeuille. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een superieur beleggingsresultaat behaald.

Het Juno Selection Fund wordt beheerd door Juno Investment Partners. Juno Investment Partners beschikt over een AFM-vergunning voor discretionair vermogensbeheer voor directe mandaten. Het Juno Selection Fund is vrijgesteld van een vergunningsplicht.

www.juno-invest.com

Voor de media, niet voor publicatie

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit document, dan kunt u contact opnemen met Frans Gunnink van Sharpe Financial Communications via 020-820 86 41/06-29 541 542 of frans.gunnink@sharpefinancial.com