Nieuws

Juno Selection Fund: 1e Kw 2019

Rendement Juno Selection Fund maakt inhaalslag

Wassenaar – april 2019 – Het Juno Selection Fund, gespecialiseerd in beleggingen in Europese kleine- en middelgrote (familie)ondernemingen, heeft het eerste kwartaal 2019 weten af te sluiten met een uitstekend resultaat en behaalde een rendement van 22,0% over de eerste drie maanden van het jaar. De EMIX Smaller Europe Index en de Nederlandse AEX-index stegen ook, maar duidelijk minder sterk, met respectievelijk 12,5% en 13,0%.

Sinds haar oprichting in januari 2008 heeft het Juno Selection Fund een gemiddeld jaarlijks netto rendement behaald van 12,5%. Dat is ruim twee keer meer dan wat de EMIX Smaller Europe Index presteert gemeten over hetzelfde tijdsbestek (5,6%).

Juno’s focus op  sterk geleide familiebedrijven leidt tot een portefeuille met bedrijven die jaar na jaar hun winsten op redelijk voorspelbare wijze kunnen laten groeien. Het streven is dat de geaggregeerde winst van de onderliggende bedrijven binnen een bandbreedte van 10-15% per jaar stijgt. Hoe bijzonder dit is, wordt pas duidelijk wanneer deze groei doorzet ongeacht de geldende economische situatie. Frans Jurgens, directeur en medeoprichter van Juno: “Een groeivertraging in de algehele economie is voor Juno’s bedrijven niet per sé slecht. Het maakt dat hun goede prestaties meer opvallen, hetgeen in de meeste gevallen hogere koers-winstverhoudingen met zich meebrengt.”

Lennart Smits, directeur en medeoprichter van Juno: “Wij verwachten dat de groei van de economie in Europa op een laag pitje zal blijven in 2019. Hierdoor zal de 10-15% winstgroei van onze bedrijven juist meer in het oog springen en zullen de waarderingen verder oplopen. Wij blijven voor 2019 en zeker ook voor de jaren daarna dus positief gestemd.”

De vijf grootste belangen in Juno Selection Fund zijn de volgende bedrijven: SimCorp, Grenke, Technogym, Brembo en CTS Eventim.

Over Juno Selection Fund en Juno Investment Partners
Het Juno Selection Fund investeert in aandelen van bijzondere Europese kleine- en middelgrote ondernemingen met een initiële beurswaarde tussen 250 miljoen en 4 miljard. Veelal zijn dit familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geinvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/ portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (gemiddeld meer dan drie jaar) in de portefeuille. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een superieur beleggingsresultaat behaald.

Het Juno Selection Fund wordt beheerd door Juno Investment Partners. Juno Investment Partners beschikt over een AFM-vergunning voor discretionair vermogensbeheer voor directe mandaten.

www.juno-invest.com


Voor de media, niet voor publicatieMocht u vragen hebben naar aanleiding van dit document, dan kunt u contact opnemen met Frans Gunnink van Sharpe Financial Communications via 020-820 86 41/06-29 541 542 of frans.gunnink@sharpefinancial.com