Nieuws

Juno Selection Fund: 1e Kw 2017

Juno Selection Fund begint het jaar goed met een sterk eerste kwartaal

Wassenaar – 10 april 2017 – Het Juno Selection Fund heeft het eerste kwartaal van 2017 afgesloten met een rendement van +13,4%. Hiermee heeft het fonds dat zich richt op beleggingen in Europese kleine en middelgrote (familie)ondernemingen, de indices in Europa duidelijk verslagen. Juno’s belangrijkste benchmark, de Euromoney Smaller Europe Index steeg met 7,0% dit kwartaal.

Sinds de oprichting in 2008, heeft het Juno Selection Fund een totaal rendement behaald van bijna +250%. Dit komt neer op een gemiddeld rendement van +14,5% per jaar. Het aantal participanten is inmiddels gegroeid tot boven de 300. Tezamen vertegenwoordigen zij nu een waarde in het fonds van circa €210 miljoen. Deze forse stijging, in combinatie met de stijging van het vermogen onder beheer via separate mandaten heeft de directie van het fonds doen besluiten het fonds per 1 juni 2017 te sluiten voor nieuwe participanten om zodoende de kwaliteit van het fonds te waarborgen. Klik hier voor het persbericht waarin deze beslissing wordt toegelicht.

Juno blijft onverminderd positief over de vooruitzichten voor de performance van het fonds in 2017. Frans Jurgens, directeur en medeoprichter van Juno: “Daar waar de meeste beursgenoteerde bedrijven in Europa teleurstelden, was voor de deelnemingen in het Juno Selection Fund 2016 opnieuw een goed jaar. Geaggregeerd steeg de gerapporteerde winst met ruim 13%.” Lennart Smits, directeur en medeoprichter van Juno: ”Binnen het spectrum van mogelijke investeringen in aandelen van Europese bedrijven, blijven we kiezen voor een kleine, selecte groep heel bijzondere ondernemingen. De winstgroei die we van hen verwachten voor dit nieuwe jaar ligt aan de bovenkant van onze 10-15% doelstelling.”

De portefeuille van het fonds telt momenteel 12 deelnemingen waarvan Simcorp, Dialog en Grenke de 3 grootsten zijn.

Over het Juno Selection Fund en Juno Investment Partners

Het Juno Selection Fund investeert in aandelen van bijzondere Europese kleine- en middelgrote ondernemingen. Veelal zijn dit familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (gemiddeld meer dan drie jaar) in de portefeuille. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een superieur beleggingsresultaat behaald.

Het Juno Selection Fund wordt beheerd door Juno Investment Partners. Juno Investment Partners beschikt over een AFM-vergunning voor discretionair vermogensbeheer voor directe mandaten. Het Juno Selection Fund is vrijgesteld van een vergunningsplicht.

www.juno-invest.com

Voor de media, niet voor publicatie


Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit document, dan kunt u contact opnemen met Frans Gunnink van Sharpe Financial Communications via 020-820 86 41/06-29 541 542 of frans.gunnink@sharpefinancial.com