Nieuws

Juno Selection Fund: 1e Kw 2013

PERSBERICHT: Positief eerste kwartaal 2013 Juno Selection Fund

5 april 2013: Het Juno Selection Fund heeft het eerste kwartaal van 2013 afgesloten met een stijging in de waarde van de participaties met +6,5%. Na de mooie stijging in 2012 van ruim 19%, zijn we verheugd dat we ook dit kwartaal weer verdere koersstijgingen in onze deelnemingen zagen.

Dit jaar liep onze voorsprong op de Nederlandse AEX index opnieuw verder op: de AEX steeg slechts met 1,6%. Als we ook de dividenden meerekenen in de AEX, dan is de stijging 1,8% geweest dit jaar. De HSBC Smaller European Companies Index toonde een gelijksoortig rendement als Juno, +6.7%.

Na een periode van ruim vijf jaar (Juno Selection Fund ging van start op 11 januari 2008), behoudt het Juno Selection Fund haar uitgesproken voorsprong ten opzichte van alle indices. Juno staat op een mooi rendement van +67%. Het jaarlijkse rendement komt daarmee op +10,3% per jaar. Gemeten over de laatste vier jaar zelfs op +23,1% per jaar (+130% cumulatief).

Wij meten onze rendementen ook met de resultaten van andere beleggingsfondsen in Europa. Op basis van een representatieve lange periode van vijf jaar, staat Juno op de ranglijsten van onder meer www.Morningstar.nl  in de top drie in Europa.

De meeste van onze deelnemingen zijn familiebedrijven of hebben een management dat zelf aandeelhouder is. Daardoor hebben ze een oprechte lange termijn visie, toewijding, creëren een sterke bedrijfscultuur en hebben een aversie tegen vreemd vermogen. Mede daardoor zijn onze ondernemingen vele malen sterker uit de recessie gekomen dan hun concurrenten en hebben ze hun fundamenten voor toekomstige groei aanmerkelijk weten te versterken.

Bij Juno blijven wij ons onveranderd richten op familiebedrijven met marktleiderschap en unieke producten. Producten en diensten waar, los van de economische situatie in de wereld, vraag naar blijft. Hierdoor zijn deze ondernemingen uitstekend in staat om de gestegen prijzen door te blijven berekenen aan hun klanten en tegelijk organisch te blijven groeien. Onze bedrijven, met weinig tot geen schuld, hebben de flexibiliteit om ook zonder steun van banken door te groeien en deze groei ook zelf te financieren.

Wij verwachten voor onze deelnemingen voor 2013 opnieuw een onderliggende winstgroei van circa 15%. Dat wordt het 6e jaar op rij, waaronder ook jaren met de zwaarste recessie in decennia, dat deze groep bedrijven bovengemiddeld doorgroeit. Deze aanhoudende stabiele winstgroei is de motor achter de performance van het Juno Selection Fund en geeft ons het vertrouwen dat ze in onze ogen erg aantrekkelijk blijven om in te investeren.

Over Juno Investment Partners 
Juno investeert in aandelen van bijzondere Europese kleine- en middelgrote ondernemingen. Veelal zijn dit familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of management zelf ook aandeelhouder is. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen komen in aanmerking. Bij ons selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten / vermogensbeheerders van Juno stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (meer dan drie jaar) in de portefeuille. Met deze investeringsstijl werden voor onze klanten de afgelopen jaren superieure investeringsresultaten behaald.

Voor vragen of opmerkingen kunt u graag contact opnemen met Cécile Krikke-Fritz op: 070.24.00.247, of per e-mail (krikke@juno-invest.com).

http:www.juno-invest.com