Investeringsstijl

HomeInvesteringsstijl

INVESTERINGSSTIJL

Juno Investment Partners investeert in Europese beursgenoteerde ondernemingen, die op een relatief voorspelbare manier, ieder jaar winstgroei kunnen laten zien. Efficiënt gebruik van kapitaal, positieve kasstromen en een focus op de lange termijn zijn essentiële ingrediënten van onze investeringsstijl.

Ons oog valt opvallend vaak op familiebedrijven. Vaak met de oprichter nog aan het roer en familieleden als aandeelhouders. Wij hebben een uitgesproken voorkeur voor ondernemingen, die zowel langdurig in staat zijn een hoog rendement op kapitaal te behalen, als hoge marges en een groeiende vrije kasstroom te genereren. Deze jaarlijks stijgende winststroom is de motor achter toekomstige positieve koersontwikkelingen. Wij vinden het belangrijk, dat het management van onze deelnemingen direct, maar ook financieel, betrokken is bij het bedrijf. Niet slechts met opties (zonder downside), maar net als wij, als mede-eigenaar met aandelen.

Beursgenoteerde Familiebedrijven

Verschillende studies tonen aan, dat beursgenoteerde familiebedrijven op termijn niet alleen winstgevender zijn, maar dat zowel de winst als de beurskoers, sneller stijgt dan bij een gemiddeld bedrijf. Daarom legt Juno zich vooral toe op het analyseren en waarderen van deze kleine groep ondernemingen, met als doel mede-eigenaar te worden, en een aantrekkelijk rendement op onze investering te genereren voor onze klanten.