Nieuws

Duncan Siewe naar Juno Investment Partners

Juno Investment Partners breidt verder uit en trekt Duncan Siewe aan als analist

Wassenaar – 11 december 2017 – Juno Investment Partners heeft Duncan Siewe CFA (29) aangetrokken als analist en daarmee de analytische slagkracht van Juno verder versterkt. Duncan Siewe is afkomstig van Kempen en was daar als portefeuillebeheerder mede-verantwoordelijk voor het Kempen Orange Fund.
 
Bij Juno zal hij het beleggings- en analistenteam versterken, dat bestaat uit Frans Jurgens, Lennart Smits en Ernest van Tuyll. Binnen Juno werkt het analisten- en beleggersteam gezamenlijk aan het identificeren, analyseren en waarderen van een selecte groep van Europese (familie)bedrijven die regelmatig bezocht worden.
 
Duncan Siewe behaalde een mastergraad aan de University of Edinburgh en studeerde daarvoor in Amsterdam en Miami. Tevens is hij sinds dit jaar Chartered Financial Analyst. Duncan heeft een dubbele nationaliteit en is zowel Brits als Nederlands. In zijn vrije tijd reist Duncan graag ver over de grenzen van Europa.
 
Duncan Siewe: “Ik kende het team van Juno al langer, omdat we ons deels op hetzelfde terrein bewogen. Het is voor mij een voorrecht om bij Juno te mogen werken, met professionals die al tien jaar lang een uitstekend track record hebben. Verder verheug ik me op het fundamenteel analyseren van sterke Europese bedrijven en het bezoeken van die ondernemingen en hun management.”
 
Lennart Smits, directeur en oprichter van Juno Investment Partners: “Wij zijn blij dat Duncan bij ons aan boord komt. Hij heeft een waardevolle achtergrond als analist en is een directe versterking voor het team.Met de groei van Juno neemt ook de behoefte aan verdere capaciteit in het team toe. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking en het bestendigen van het prima rendement dat wij de afgelopen jaren voor onze klanten hebben behaald.”
 
Het Juno Selection Fund is opgericht in 2007 en het trackrecord hoort bij de allerbeste in Europa, met een gemiddeld jaarlijks rendement over de afgelopen 5 jaar van 16,8%. Juno beheert in het fonds en enkele mandaten in totaal voor 500 miljoen euro aan beleggingen in Europese small en midcaps. Het Juno Selection Fund is op dit moment gesloten voor nieuwe participanten omdat het fonds bijna zijn maximale omvang heeft bereikt als gevolg van de goede rendementen en de grote toestroom van particuliere en institutionele beleggers.
 
Over Juno Selection Fund en Juno Investment Partners
Het Juno Selection Fund investeert in aandelen van bijzondere Europese kleine- en middelgrote ondernemingen. Veelal zijn dit familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (gemiddeld meer dan drie jaar) in de portefeuille. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een superieur beleggingsresultaat behaald.

Het Juno Selection Fund wordt beheerd door Juno Investment Partners. Juno Investment Partners beschikt over een AFM-vergunning voor discretionair vermogensbeheer voor directe mandaten.

www.juno-invest.com 

Voor de media, niet voor publicatie
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit document of geïnteresseerd zijn in een toelichting van of een interview met de beheerders, dan kunt u contact opnemen met Frans Gunnink van Sharpe Financial Communications via 020-820 86 41/06-29 541 542 of frans.gunnink@sharpefinancial.com