Nieuws

Denise Molina naar Juno Investment Partners

-Verdere uitbreiding capaciteit fundamentele financiële analyse-

Wassenaar – 18 december – Juno Investment Partners heeft Denise Molina (42) aangetrokken als financieel analist. Molina komt over uit Londen, waar zij tot voor kort werkte voor New Street Research als Consultant Analyst. Eerder was zij werkzaam voor Goldman Sachs en SBC Warburg.

Met haar uitgebreide internationale ervaring als researchanalist is zij een welkome aanvulling op het bestaande team van portfoliomanagers/analisten van Juno, dat zich toelegt op het investeren in beursgenoteerde Europese small en midcap (familie)bedrijven.

Het Juno Selection Fund is opgericht in 2007 door Frans Jurgens en Lennart Smits. Het fonds en de directe mandaten die door Juno worden beheerd, zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dit is te danken aan de instroom van nieuw geld en de uitstekende beleggingsresultaten (+104% over de afgelopen vijf jaar). Het totale beheerd vermogen bedraagt op dit moment ruim € 110 miljoen.

Denise richt zich samen met haar collega analisten en portfoliomanagers op het identificeren en volgen van interessante Europese (familie)bedrijven om in te investeren. “Bij Juno willen we graag veel weten over een kleine groep bijzondere bedrijven. Dat vergt ervaring en toewijding, maar kost ook veel tijd. Om te zorgen dat we op een efficiënte wijze onze investeringen blijven volgen en nieuwe ideeën genereren, zijn we blij dat we het team met een ervaren analist als Denise kunnen uitbreiden” zegt directeur en mede-oprichter Lennart Smits.

Denise Molina heeft negentien jaar ervaring als financieel analist. De laatste tien jaar werkte ze in Londen, waar ze eerst voor Goldman Sachs als Executive Director en Senior Equity Analyst aan de slag ging. Vanaf 2006 werd ze betrokken bij de start-up van Emerging Economies Research, een joint-venture met Royal Bank of Scotland. Als analist had ze frequent contact met het management van beursgenoteerde bedrijven in Europa en in enkele opkomende markten. In 2011 begon ze bij New Street Research, waar ze analyses en waarderingen uitvoerde. Denise’s expertise ligt vooral bij fundamentele aandelenanalyse, met een focus op Europese bedrijven die actief zijn op het gebied van software en technologie, en die gericht zijn op consumenten. Denise Molina is tevens samen met haar broer eigenaar van een Amerikaans familiebedrijf dat een keten van sandwich-shops exploiteert in Illinois.

Denise Molina is Amerikaanse en heeft een BA van Williams College, Western Massachusetts in de Verenigde Staten en is sinds 2014 houder van het Chartered Financial Analyst (CFA) diploma. Denise spreekt vloeiend Nederlands en in haar vrije tijd is ze graag sportief: ze heeft al twee marathons uitgelopen. Zij zet zich bovendien ook graag actief in voor charitatieve doelen.

Over Juno Selection Fund en Juno Investment Partners
Het Juno Selection Fund investeert in aandelen van bijzondere Europese kleine- en middelgrote ondernemingen. Veelal zijn dit familiebedrijven of ondernemingen waar een familie of het management zelf ook aandeelhouder is. Bedrijven die jaar na jaar een voorspelbare en stabiele winstgroei kunnen blijven behalen, komen in aanmerking. Bij het selectieproces ligt de nadruk op het rendement op geïnvesteerd kapitaal en vrije kasstromen met een hoog voorspelbaar karakter. De analisten/portfoliomanagers stellen een zeer geconcentreerde portefeuille samen van ondernemingen die door henzelf geïdentificeerd, geanalyseerd en regelmatig bezocht worden. Geselecteerde ondernemingen blijven veelal voor langere tijd (gemiddeld meer dan drie jaar) in de portefeuille. Met deze investeringsstijl is voor participanten van het Juno Selection Fund de afgelopen jaren een superieur beleggingsresultaat behaald. Fondsenvergelijker Morningstar geeft Juno dan ook vijf sterren met een lage risicokwalificatie.

Het Juno Selection Fund wordt beheerd door Juno Investment Partners. Juno Investment Partners beschikt over een AFM-vergunning voor discretionair vermogensbeheer voor directe mandaten.

www.juno-invest.com

Voor de media, niet voor publicatie
Voor meer informatie of een telefonische toelichting van Lennart Smits of Denise Molina van het Juno Selection Fund kunt u contact opnemen met Sharpe Financial – Frans Gunnink – 06-29 541 542 of frans.gunnink@sharpefinancial.com